YSTAD: Museiföremål räddades när soldattorpet brann

Strax före kl 6 på morgonen larmade en förbipasserande 112 om en brand i soldattorpet utanför Ystad. Räddningstjänsten skickade styrkor från Ystad, Tomelilla och brandvärnet i Köpingebro. Branden har enligt polisens informatör Ewa-Gun Westford startat i gaveln, mellan korsvirkeslängan och cafébyggnaden. Där har man också funnit spår av brandfarlig vätska vilket starkt pekar på att  branden varit anlagd. Soldattorpet har använts som café och varit ett mycket omtyckt utflyktsmål för Ystadbor och turister. Det nya halmtaket hade knappt fått ligga två veckor innan det brändes. Räddningstjänsten lyckades rädda flera ovärderliga föremål och möbler från den brandhärjade byggnaden innan det var försent. Man lyckades också släcka ner branden i så pass god tid att byggnaden kommer att kunna restaureras igen. I juli månad påbörjade Freeds Stråtak, arbetet med att lägga nytt tak på soldattorpet igen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-