HAMMENHÖG: Anlagd brand i kyrkan

När räddningstjänsten jobbade med eftersläckningen av korsvirkeslängan vid Weibulls, fick man larmet om att en brand startat i Hammenhögs kyrka, bara drygt 900m därifrån. Polis var snabbt på plats med språhundar medan räddningstjänsten kontrollerade branden, som snabbt släcktes med en brandsläckare. Någon hade släpat fram en bänk till ett fönster på baksidan av kyrkan, från vägen sett, krossat rutan och hällt brandfarlig vätska över kyrkbänkarna och tänt på. Polisens tekniker var på platsen och säkrade vissa spår.

Mannen som kallas Gryningspyromanen uppges enligt polisen ha befunnit sig i Hammenhög under natten och morgonen, men nekar till brott under förhör.

 

Läs mer: Kvällsposten

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv