SKIVARP: Mordbrand när kvarnen brändes ner

Vid 04:10 larmades räddningstjänsten till Skivarp då ortens mölla stod i brand. När man kom till platsen var den redan övertänd och bortom räddning. Den brinnande möllan lyste upp himmeln och skenet syntes flera mil från Ystadshållet. Kl 04:38 brakade hela möllan ihop och föll ner till en brinnande hög. Skivarps landmärke borta för alltid. Polisen spärrade av ett område och man sökte av den intilliggande kyrkan med ficklampor i jakten på spår. Den hyfsat kraftiga vinden låg tursamt nog åt rätt håll och blåste det omfattande gnistregnet ut mot ett stycke. Närliggande hus hotades därför inte direkt av branden.

Bara några minuter efter larmet om möllan fick räddningstjänsten i Ystad ytterligare ett brandlarm. Denna gången en brand i en obebodd villa. Båda bränderna misstänks vara anlagda och rubriceras därför som mordbränder.

Mannen som av media har kallats "Gryningspyromanen" greps under dagen. Han är vanligtvis punktmarkerad av polisens spanare dygnet runt, men de tappade honom ur sikte och blev av med honom vid 18-tiden igår kväll. Mannen kommer nu att förhöras av polisen om bränderna och var han har befunnit sig.

 

Fler mordbränder under 2010 där polisen eller media har intresserat sig för "Gryningspyromanen", men inte fällt honom för någon brand:

2010-05-16 Lund: Häktningsförhandlingar mot Gryningspyromanen - Fotograf PJ Nilsson

2010-05-13 Hammenhög: Brand i kyrkan - morgonens andra brand

2010-05-13 Hammenhög: Domaregården brändes ner

2010-05-10 Ystad: Museiföremål räddades när soldattorpet brann

2010-02-22 Löderup: Brand i antikaffär

 

 

Läs mer:

Kvällsposten

Sydsvenskan

Ystads Allehanda

Aftonbladet

Skånska Dagbladet

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv