YSTAD: Polisen släckte anlagd brand på Tenniscaféet

 

Vid 06.30-tiden började det brinna i Tennisklubbens lokal och café på Saltsjöbadsvägen i Ystads sandskog. En närboende hörde hur en ruta krossades och ett larm började tjuta. Strax därefter började det ryka från byggnaden. En polispatrull som snabbt var på plats före räddningstjänsten, lyckades bromsa branden med en pulversläckare. Ewa-Gun Westford, polisens informatör, uppger till Ystads Allehanda att polismannen som släckte av branden även arbetar som brandman. 
En fönsterruta på andra våningen har blivit krossad och därefter har man anlagt en brand genom att troligtvis kasta in brinnande föremål. Upp till den krossade rutan går en trappa med en avsatsbalkong utanför fönstret.
Polisens tekniker var på plats vid 11-tiden och han berättade att eftersom branden lyckats bli släckt i så god tid i brandförloppet, finns det goda möjligheter att säkra eventuella spår.
I våras brändes en sommarstuga ned bara drygt 150 meter från morgonens brand, den branden rubricerades som mordbrand.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv