SKURUP: Skolbuss krockade med lastbil

En allvarlig trafikolycka har inträffat vid Hylteberga utanför Skurup. En skolbuss blev påkörd i sidan av en lastbil då föraren till skolbussen skulle göra en U-sväng. Lastbilschauffören har troligtvis inte uppfattat att skolbussen som svängde av mot höger, skulle svänga ut på vägen igen eftersom denne gjorde en omkörning. Bussen for av vägen vid kollisionen och in i en kraftledningsstolpe som knäcktes av. I samband med olyckan började det brinna och strömmen till de närliggande villorna försvann. En person som bodde alldeles invid olycksplatsen sprang ut och larmade räddningstjänsten. Eftersom det brann så flyttade man barnen i skolbussen till en personbil 30-talet meter från bussen, i väntan på ambulans och brandkår. En stor räddningsstyrka med uppemot 6-7 ambulanser, brandkår och flera poliser kom till platsen. Eon tog hand om kraftledningensstolpen vars kablar det sprakade om. Bussen bärgades vid 10-tiden. Totalt fördes sju personer till sjukhus med ambulans, varav fem var barn i åldrarna 10-13 år. Det är oklart vilka skador de drabbade ådragit sig.


Läs mer: Kvällsposten

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-