YSTAD: Mycket besvärligt väglag, många avåkningar

Under kvällen har det kommit stora mängder snö i sydöstra Skåne. Den tunga blötsnön lägger sig snabbt på vägar och nyparkerade bilar. I Ystad uppmättes ett snitt på 33cm kl 23 på kvällen. Vid Malmörondellen satt en lastbil fast i flera timmar vid 19-tiden och begränsade framkomligheten på den vältrafikerade rondellen, en viktig knutpunkt mellan E65:an till Malmö och väg 9 mot Simrishamn. Polis på platsen dirigerade om trafiken att vända i Sjöborondellen för de trafikanter som skulle mot Malmö. Men många struntade helt i polisens anvisningar, och genade mitt framför polisen. En förare av en mindre personbil tog rejäl sats och lyckades med bedriften att köra tvärs över rondellen i den då 10-15cm djupa snön. Lastbilen bärgades till slut av två bärgare. Mindre än en timme senare satt en ny lastbil fast i en mindre rondell på Malmövägen drygt 200m därifrån.

Väglaget är mycket kritiskt och få gator inne i stan är plogade vid 23-tiden. Föräldrar med barnvagnar och hundägare med sina hundar går mitt i vägbanan inne i stan, eftersom snödjupet på trottoaren redan närmar sig knädjupt. Fast snön nyss har kommit kan man redan dra paralleller med förra årets vinter här i Ystad.
SMHI har utfärdat Klass 1-varning och räknar med fortsatt kraftigt snöfall under helgen. Trafikverket kallar väglaget i Sydöstra Skåne för mycket besvärligt och ett oräkneligt antal personbilar har kört fast på de oplogade villagatorna. På Repslagaregatan körde två personbilar fast och fick hjälp av förbipasserande med skyfflar och knuffar att komma loss.
Bilar kör fast och halkar i en backe på Bellevuevägen vid midnatt. En förare med dåligt tålamod bestämmer sig för att köra om en stillastående buss, men får möte på fel sida vägen. 
Trots att snöskyfflarna är slut i många affärer i Skåne så verkar Ystadborna ha gott om dem. Här hjälps tre män med att skotta framför sin bil på väg hem på Rotfruksgatan i Ystad vid 02-tiden. Bara 150 meter kvar...

Vid midnatt rullade flera hjullastare och plogar på vägarna för att röja. 

 

Läs mer: Kvällsposten

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv