SKÅNE: Flera tunga halkolyckor

Många trafikolyckor med störningar under dagen runt om i hela Skåne. Under morgonen ställdes skolbussarna in på flera orter som Simrishamn, Skurup och Ystad. SMHI utfärdade klass 1-varning pga drivbildning och kraftiga vindar.
Vid 14-tiden gick en lastbil ut i diket och välte mellan Esarp och Genarp. Polis fanns på plats vid lastbilen fortfarande vid 19:30-tiden och inväntade bärgning.
Vid 22-tiden inträffade en tung olycka på E65 vid avfarten och vändslingan vid Slätteröd, mellan Sturup och Skurup i riktning mot Svedala. Två utländska lastbilar och en personbil var inblandade i en bakifrånkollision där något av fordonen mejade ner mitträcket. Det var riktigt förrädisk blixthalka på platsen. Polisen skickades till platsen för att dirigera trafiken. På sträckan där olyckan inträffade var det mendast ett körfält, vilket säkerligen försvårar för bärgningsarbetet. Olyckan orsakade flera kilometerlånga köer, där många av fordonen troligtvis kom från en färja då det var överepresenterat polska fordon och lastbilar. Ingen person uppges ha fått några skador  vid någon av de två nämnda olyckorna.
Terrängfordonet är från (FBU) Ystad igår kväll, en vanlig syn nu i den snörika vintern. Snart rycker nog även bandvagnarna fram...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-