YSTAD: Ytterligare mordbränder under natten

Under natten var det ytterligare två bränder i centrala Ystad. Polisen som spanat efter mannen som kallas Gryningspyromanen sedan en tid, grep honom vid Österports torg vid 2-3-tiden inatt. Poliserna kände brandlukt i samband med gripandet och snart fann man , strax innan kl 3, att det brann i ett flerfamiljshus på Bollhusgatan. Det visade sig att en brand startat på vinden. 37 boende fick evakueras och 11 fordon från räddningstjänsten kallades till platsen för släckningsarbetet som var klart vid 7-tiden. Ingen person skadades vid branden, men en boende chockades. Polisen spärrade av platsen i väntan på teknisk undersökning.

 

04:19 var det dags för ytterligare ett larm om brand i flerfamiljshus. Denna gången var det vinden på samma fastighet som drabbades under onsdagseftermiddagen som härjades igen. Polisens tekniska undersökning får utvisa om det är samma brand som legat och pyrt eller om det rör sig om det rör sig om en ny anlagd brand.

Totalt har räddningstjänsten alltså larmats till 4 misstänkta mordbränder under 12 timmar i centrala Ystad.

Den gripne mannen är i nuläget endast misstänkt för branden på Bollhusgatan uppger polisens informatör Ewa-Gun Westford till Sveriges Radio.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-