YSTAD: Coop Extra utrymdes pga risk för takras

Coop Extra  som ligger på Missunnavägen i Ystad fick utrymmas under fredagen. Man befarade att taket skulle rasa in av den stora snömängden som fallit under de senaste dagarna då taket höll på att ge vika. Räddningstjänsten kallades dit och även civilförsvaret fanns på plats. En byggfirma ringdes in för att säkra taket och skotta det från snö.

Tidigare under natten så rasade taket på en stallbyggnad in utanför Skåne-Tranås. I byggnaden fanns ett 60-tal kor, som lyckades klara sig oskadda då de i panik hoppat över till andra boxar. På förmiddagen gav taket på Hyrmans industrilokal i Ystad vika av snön. Under natten mot fredagen har det kommit drygt 30cm nysnö. I Ystad når snötäcket nu över 50cm.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-