YSTAD: Häktningsförhandlingar mot "gryningspyromanen".

Strax efter kl 13:30 under eftermiddagen hölls det i Ystads tingsrätt häktningsförhandlingar mot den man somhar kommit att kallas för "gryningspyromanen". Mannen misstänks på sannolika skäl för att ha anlagt den vindsbrand som härjade på Bollhusgatan 8 i Ystad, sent på natten mot torsdagen. Under 13 timmar det dygnet, drabbade inte mindre än fyra misstänkta mordbränder tre olika flerfamiljshus i Ystads centrala delar. Vid häktningsförhandlingarna som hölls under öppna dörrar berättade polisens spanare att de vid 22-tiden började spana på adressen Bollhusgatan 8. Förutom den nu häktade mannen, så var det ingen annan som gick in eller ut från porten. Vid 02:36 ser de honom komma ut ur porten, med sockar utanpå sina skor. En annan spaningspatrull följer efter mannen vid Tingsrätten, som bara ligger ett stenkast därifrån. Samtidigt springer en polis in i trappuppgången, då man sett rök komma från taket, bara sekunder efter att mannen lämnat porten. Polismannen finner dörren till vinden låst, och sparkar in denna. Då väller det ut svart rök och man larmar räddningstjänsten. I detta läge griper man "gryningspyromanen".

Den häktade mannens advokat Matts Johsson, försvarar sin klient med att han inte hade någon nyckel på sig till den låsta dörren. Anledningen till sockarna på skorna var att de skulle fungera som ett halkskydd. 

Polisen har säkrat fibrer från sockarna i ett fotavtryck alldeles utanför porten till Bollhusgatan 8. En teori till varför mannen hade sockar utanpå skorna, kan vara att man vill dölja skoavtryck säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Polisen har säkrat fler spår som väntar på analys.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv