YSTAD: Lastbil fastnade under järnvägsbommar

Strax innan 21 på måndagskvällen larmades polisen till järnvägsövergången vid Preemmacken i Ystad. Orsaken var att en lastbil fastnat under bommarna och hindrade såväl tåg- som biltrafik. Ett pågatåg på väg in till stationen fick vänta en bra stund på att passera. Det uppstod ett mindre kaos i trafiken då inte ljuskorsningens signaler fungerade som de skulle pga den stillastående trafiken. Köerna växte sig snabbt på Österleden i båda riktningarna från T-korsningen in mot stan och mot rondellen. Polisen fick hjälp av entrepenörer från Balfour Beatty att öppna bommarna. Därefter stängdes varningssystemet vid övergången av och trafiken släpptes på igen. Trafikstörningarna varade i drygt 45 minuter. Under tisdagen var bommarna fortfarande ur funktion. Vad som var orsaken till att lastbilen fastnade under bommarna är okänt. Det senaste året har flera tillbud skett vid de olika övergångarna i Ystad med bommar, dock inga allvarliga.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-