ÖSTERLEN: Akut trafikläge på julafton

På Tingshögsvägen vid Kabusa, Österlen är en 70-väg fullständigt igensnöad på julafton. Det är hård packad snö över vägen. Snödjupet på vägbanan uppskattas variera mellan 0,5 till minst en meter. Fotografen Dennis Meisner träffade vid lunchtid två kvinnor från socialtjänsten, Annika Edman och Barbro Stålhammar. De har beställt en bandvagn från Civilförsvaret, som skall ta Barbro till väntande boende i närheten av den  hårt drabbade väg 9. Vid 12-tiden grävde en hjullastare och en traktor bort det värsta på vägen, men den är fortfarande oframkomlig för vanliga bilister. Under lillejulafton och julafton har Trafikverket gått ut med varningsmeddelande för hela Österlen där det råder akut trafikläge. Man uppmanar trafikanter att undvika väg 11, där uppskattningsvis 500 bilister satt fast den 23:e december. SMHI har utfärdat en klass 2 varning för samma område. Klass 2 innebär att det finns "fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner",  med risk för 20-30 cm nysnö och risk för mycket kraftig drivbildning. Något som julfirande familjer på väg till Kåseberga fick erfara på Östra kustvägen då de körde fast i drivorna.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-