YSTAD: Hyresgäster förtvivlade, lägenheterna översvämmade på nyårsafton

För andra natten denna veckan har boende i ett flerfamiljshus på Regementsgatan i Ystad fått ett minst sagt blött uppvaknande. 
-Natten till onsdagen vaknade vi av att det droppade från taket, berättar Marie Hantoft boende på tredje våningen. 
-Det rann längs väggen i vardagsrummet. Vi fick ta bort bokhyllorna och tvn. Sen var de här och la rör för att lufta berättar hon.
Nu när vattnet forsar igen, tidigt på morgonen till nyårsafton vet hon inte vad hon skall göra. 
-Det känns trist, jag har bara bott här i två månader. 
-I morse vaknade jag igen vid 4-tiden av att det droppade. Fast denna gången är det mycket värre. 
Hon berättar att en granne ringde jouren, så ett vaktbolag kom. Sen har de i sin tur kontaktat fastighetsägaren Heimstaden. Marie fick evakuera sin katt och berättar att när de drog ut sladdar och skulle släcka lampor så blixtrade det ur vägguttaget.
-Vi vet inte var vi ska bli av. Det är trist. Jag hoppas att de kan ordna någonstans att bo när de fixar. Här kan man ju inte bo, säger hon. Hennes son säger att fastighetsägaren Heimdals inte själv varit och tittat på lägenheterna sen i onsdags. De ringde och sa att de skulle laga det och att de skulle stå för kostnaderna för avfuktaren.
Troligtvis är det värmeldningen som brustit. Vattnet som rinner ut är varmt och den fuktiga klibbiga luften är påtaglig i lägenheten ovanför. Per släpper in mig i det översvämmade hemmet. I det upp-och-nervända sovrummet sitter hans föräldrar Knut och Barbro Mejyr med en balja i famnen. Knut jämrar sig lite och håller sig för bröstkorgen.
-Jag ramlade innan när jag skulle upp och se vad det var. 
Har ont i revbenen och i huvudet efter fallet.
-Han halkade i hallen, i vattnet flikar Barbro in. 
-Vi ska till sjukhuset sen när det lungnat sig.
Barbro berättar att de bott i lägenheten i nio år och vet inte vad de nu ska ta sig till. Vardagsrummet har klarat sig ganska bra och tursamt nog forsar det som mest i badrummet, från lampkontakten i taket. Men sovrummet, hallen och inte minst köket är helt översvämmade av vatten. Med ett paraply i handen och vattnet rinnande från en lampa tar Per farväl i den blöta trappuppgången.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-