YSTAD: Personbil krossades av snöras

Under natten och morgonen har det rasat stora snömängder från flera hustak i Ystad. På Lilla Norregatan fick en personbil omfattande krosskador av de stora mängderna is och snö som föll ned över fordonet. Fordonsägaren har upprättat en polisanmälan om skadegörelse, eftersom det är fastighetsägarens ansvar att undanröja risk för istappar och snöras. Stora snöhögar som fallit från taken ligger nu i drivor på den annars snöfria gatan. Flera hustak ser ut att kunna drabbas av liknande ras precis när som helst. Man kan bara spekulera i vad som kunde ha hänt om någon gått på gatan när raset skedde. Det är flera hundra kilo tung blötsnö. Dessutom är det massor av isklumpar, där flera av dem väger minst ett halvt till ett kilo per styck. Fallhöjden är 2-3 våningar. Nere på trottoaren ligger ett par takpannor som åkte med i snöraset. Ett under att ingen blivit skadad ännu. Här passerar många fotgängare och cyklister under dygnet, inte minst om helgerna. Fastighetsägarnas avpärrningar tvingar ut fotgängarna i den verkliga faran. För inne vid trottoaren finns inga snömassor eller isblock, de ligger ute på gatan, dit fotgängarna tvingas av avspärrningar och plankor...

 

Läs mer: Kvällsposten

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv