Lund: Berusad man stal utryckningsfordon och bråkade på flygplatsen

Det kan låta som en påhittad historia lagom till den 1:a april, men detta är vad som hände inatt utanför Lund:

Polisens ledningscentral fick under natten in ett samtal om en man som bråkade med privatpersoner och väktare på Sturups flyplats. Mannen som var berusad, lämnade platsen i ett stulet utryckningsfordon då han blev avvisad från området. En stund senare ringde en taxichaufför från Lund till polisen, som sade sig ha blivit stoppad av samma bil, en röd ledningsbil från Räddningstjänsten Syd. Föraren som visade sig vara allt annat än en brandman, försökte slita ut taxichauffören ur sitt fordon, men misslyckades. Med hjälp av vittnen lyckades polisen gripa mannen på Lunds centralstation, efter att fordonet anträffats på Stora Södergatan med motorn på. Den gripne mannen misstänks nu bla för tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Det ska poängteras att mannen inte på något sätt hade med räddningstjänsten att göra och inte var någon brandman. Hur fordonet stulits är i nuläget oklart.

Bilden på det aktuella fordonet är tagen senare under dagen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-