HAMMENHÖG: Kraftig gårdsbrand utanför Hannas

Vid 17-tiden larmades räddningstjänsten i Borrby / Löderup med förstärkning från Ystad och Tomelilla , då en gårdsbyggnad stod i utvecklad brand mellan Hannas och Löderup. Även brandvärnen från Hammenhög, Gärsnäs, Skillinge och Tommarp deltog i den massiva insatsen. Initialt uppgavs en lastmaskin brinna inne i en maskinhall. I byggnaden skulle det även finnas öppna gasolflaskor. När räddningstjänsten kom till platsen var branden redan utvecklad och snart tog den sig igenom taket på stallet som var ihopbyggt med maskinhallen. Boningshuset som låg alldeles intill klarade sig utan skador. De drabbade byggnaderna blev totalförstörda. Gasolflaskorna som innehöll acetylen, innebar en viss explosionsrisk men kunde säkras i ett tidigt skede efter att de granskats med värmekamera. Det är oklart hur branden uppstått, men polisen misstänker inget brott. Skadorna uppges ha varit begränsade till materiella ting.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-