ANDERSLÖV: Fem lägenheter utrymda vid brand

Tidigt på fredagsmorgonen vid 05.20-tiden larmades räddningstjänsten från Anderslöv och Trelleborg med ambulans och tre polispatruller till en brand på Kyrkogatan i Anderslöv. Väl på platsen fann man att det brann i en lägenhet i ett tvåvåningskedjehus. Det ena av de två ihopbyggda husen, med fem lägenheter fick utrymmas.

- "Vi använde vår maskinstege till att evakuera två personer från andra våningen", säger insatsledare Christer Torsson och pekar mot en gavellägenhet med öppet fönster. Ingen person skall ha behövt sjukhusvård säger han. Rökdykare skickades in och lyckades slå ner branden som var begränsad till området runt sängen i en av de tre marklägenheterna.

-"Rökutvecklingen var mycket kraftig och det är svart, sotigt och oljigt inne i lägenheten" berättar han. Övriga lägenheter fick vädras ut med fläktar pga röken. Vid 07-tiden kom räddningstjänstens restvärdesgrupp till platsen. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då man misstänker oaktsamhet i samband med sängrökning. Dessutom saknade lägenhetsinnehavaren enligt uppgift brandvarnare.

 

Läs mer: Kvällsposten

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-