SÖVDE: En saknad fiskare hittad död

Det var piloten Nisse Öberg och kollegan Fredrik Magnusson som under sin kvällsrunda över sjön med Gyrokoptern, siktade vad de misstänkte var en livlös kropp flytandes i vattnet. De tillkallade räddningstjänsten som snabbt kom till platsen i sällskap med polis och ambulans. Räddningstjänsten bärgade den livlösa mannen som konstaterades vara avliden. Fyndet gjordes utanför vassen vid stranden på en udde söder om Ranås och Ormön. Kroppen fördes med ambulans till Ystads lasarett för identifiering. Mannens kropp kommer att föras till Rättsmedicinska avd i Lund för undersökning.
Nisse berättar att han varit uppe och flugit flera kvällar i sitt sökande efter de försvunna männen. -"Frivilliga flygkåren (FFK) har gjort en jättebra insats, de har flugit mycket över sjön", säger han som själv tillhör Skånska Gyrokopterklubben i Sövde. -"Nu är det bara en till vi skall söka efter, hoppas vi hittar han inom det snaraste för det måste kännas bra för anhöriga att veta vad som hänt", säger han vidare.

Bakgrund:
Två fiskare anmäldes som saknade då de inte kommit hem från en fisketur på lördagen. Anmälan kom in vid 4-5-tiden på söndagsmorgonen. Polisen har sökt av sjön med båt och helikopter. Räddningstjänsten har också sökt med båt runt hela sjön. Från luften har Frivilliga Flygkåren och Skånska Gyrokopterklubben hjälpt till. Man hittade männens tomma båt och deras bil på söndagen men i övrigt har inga andra fynd gjorts förrän nu.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-