VOMB: Fiskdöd vid Vombsjöns badplats

Stora mängder död småfisk har flutit iland vid badstranden i den östra delen av sjön som är belägen vid Öved. Uteslutande verkar det röra sig om Gärs i stl 7 - 15cm i storlek. Fisken kallas även för Snorgärs eftersom den är väldigt slemmig och blir inte större än runt 30 cm. Gymnocephalus cernuum är det latinska namnet på den bottenlevande fisken som vid en snabb åsyn påminner om en aborre, fast med prickar och fläckar istället för ränder, något gulare till färgen och med sammanvuxna ryggfenor. Miljöinspektör Annika Jeppsson på miljökontoret i Sjöbo säger i en intervju till Ystads Allehandas nättidning att många oroliga privatpersoner hört av sig om de döda fiskarna under veckan. Hon säger vidare att det inte är första gången som liknande fiskdöd inträffat i sjön och att man sökt efter utsläpp men inte funnit något sådant tecken.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-