SKURUP: Frontalkrockade med lastbil på väg till dagis

En trafikolycka inträffade strax efter kl 8 i centrala Skurup mellan en lastbil och en personbil. Solen kan enligt insatschef Claes Jeppson ha varit en bidragande orsak till varför olyckan inträffade, men det är ännu inte fastställt vad som ligger bakom. Personbilen skulle svänga vänster in mot dagiset, då föraren inte uppmärksammade lastbilen och frontalkolliderade med denna. Räddninsgtjänsten fick använda sig av en s.k. spineboard, en ryggbräda, för ta ut den skadade på ett säkert sätt. Personen som till en början uppges ha varit medvetslös, fick föras med ambulans till Ystads lasarett med okända skador. Ytterligare en passagerare och ett litet barn fick föras till sjukhuset för kontroll i ett senare skede. Lastbilschauffören som var ensam i sitt fordon klarade sig utan fysiska skador. Räddningstjänsten från Skurup och Ystad gjorde ett stort arbete med att stävja läckaget från lastbilen med absorberande ämnen. Personbilen fick fronten kraftigt intryckt och krossad vindruta till följd av kollisionen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv