MALMÖ: Tumult i centrum efter SDU-demonstration

Under lördagseftermiddagen hölls en demonstration vid Stortorget och Gustav Adolf torg i Malmö av SDU, Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Flertalet demonstranter hade samlats, men uppslutningen av motdemonstranter var desto mer påtaglig. Efter torgmötet tog polisen ut Sverigedemokraterna från torget via Själlbodgatan, medan motdemonstranterna förvillades in på smågatorna vid Mäster Johansgatan på andra sidan torget. Polisen var väl förberedd denna dag och mildrade säkerligen sammandrabbningarna mellan de olika demonstranterna tack vare sin labyrintstrategi. Flera polisenheter som hund- och kravallpolis från Stockholm och Göteborg deltog i dagens insats.

Vid Mäster Nilsgatan strax innan kl 18, gjorde vissa grupperingar ryckningar mot polisen då föremål kastades och man försökte skrämma de ridande polisernas hästar. En aggressiv man knuffades till marken då han gjort utfall mot hästarna för att skrämma dem, och ytterligare en person ramlade i tumultet då polisen ryckte fram för att mota bort dem. En boende några våningar upp som stod på sin balkong, visade sitt missnöje över tumultet på gatan genom att tömma en full vattenkanna över den springande folkmassan. I korsningen Mäster Nilsgatan / Östergatan då en gruppering av mörkt klädda demonstranter plötsligt sprang österut på Östergatan, gjorde polisen en framryckning och vallade in de flesta mot husväggarna. Uppskattningsvis ett trettiotal personer omhändertogs. Ytterligare fyra personer greps längre ner på gatan vid Oasen och fördes in i en polisbuss. Polisen visiterade de omhändertagna men det är oklart vilka fynd som gjordes. De omhändertagna personerna uppskattas till 30-talet eller fler och kördes iväg med polisbemannad hyrbuss.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-