MALMÖ: Gammalt hus fick flytta hem igen

Den gamla hamnmästarebostaden, byggd 1835, som tidigare flyttats från Bagers plats till Neptuniparken fick nu flytta hem igen. Den drygt 300m långa flytten längs Fiskehamnsgatan förbi Sjömanskyrkan, tog nästan två timmar och var ett riktigt precisionsarbete. Ett tag såg det ut som om huset skulle kollidera med en lyktstolpe, men den skickliga chauffören av det 650 ton tunga ekipaget, hade minst sagt tungan rätt i mun och klarade färden smärtfritt. Vid 19-tiden var huset på plats vid Bagers plats där grannen redan flyttat in, det nya parkeringshuset under marken. Den något spektakulära färden hade samlat många nyfikna malmöbor som ville följa arbetet med egna ögon.

Se filminslag från Skånska Dagbladets webbtv.
Film:Dennis Meisner / Video4news

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-