HÖÖR: Uppemot 12 bilar i masskrock på E22:an

Kraftig dimma i kombination med alldeles för kort avstånd mellan fordonen tros ligga bakom den seriekrock som inträffade strax innan kl 11:30 på E22:an utanför Höör. Olyckan skedde strax norr om Hurva i norrgående körfält där vägen smalnar av inför ett vägarbete. Först krockade två bilar med varandra i anslutning till vägavsmalningen, varpå ytterligare två kraschade in i dem. Sedan fortsatte bilar att köra in i varandra och SOS fick larm från flera uppringare. Sammanlagt uppges 10-12 fordon vara inblandade i masskrocken, varav minst ett av fordonen har varit danskregistrerat. Polisen uppger att fyra personer förts till sjukhus med vad som betecknas vara allvarliga skador. Ytterligare en person har fått lindriga skador. En barnfamilj som var med i olyckan fick skjuts av en polispatrull då deras fordon fick bärgas från platsen.

 

Läs mer köp: Kvällsposten

Se filminslag från Skånska Dagbladets webbtv.
Film:Dennis Meisner / Video4news

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-