VOLLSJÖ: Hjältemodiga brandmän räddade 50-tal kor från eldinferno

Storbrand på Pregestadsvägen utanför Vollsjö i Sjöbo kommun tidigt imorse. Ladugård med kreatur stod övertänd när räddningstjänsten kom till platsen strax efter 04:30-tiden. Sju rökdykare riskerade sina liv när de gick in i den övertända byggnaden för att ta loss och föra ut korna som stod därinne. Under tiden föll delar från taket in och minuterna efter rasade stora delar av byggnaden. Polisen uppger att 56 kreatur räddades, 30 kor, 25 kalvar och en tjur. Räddningstjänsten SÖRF uppger 20 kor och 25 kalvar. En stor räddningsstyrka med enheter från Vollsjö, Sjöbo, Lövestad och Tomelilla var på plats med värnen från Klasaröd, Bjärsjölagård, Äsperöd och Gärsnäs för att bekämpa branden. Den hårda vinden orsakade ett stort gnistregn som hotade kringliggande byggnader. Ingen var hemma på gården och det är okänt vad som startat branden. Ingen person skall ha kommit till skada.

 

Läs mer: Sydsvenskan

Köp: Kvällsposten

Se filminslag från Skånska Dagbladets webbtv.
Film: Dennis Meisner / Video4news (4 första klipp), Lasse Angantyr / Skånska Dagbladet (resterande film).

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-