MALMÖ: Bomb mot polishuset i Fosie

Bara timmarna efter att en 48-årig man skjutits till döds på Fosievägen skedde ett sprängattentat mot en polisstaion på Eriksfältsgatan, ett hundratal meter från mordplatsen. Detonationen som exploderade skadade fasaden på närpolisstationen vid Gullviksborg i stadsdelen Fosie. En mängd uppringare till polisen hade väckts av en kraftig smäll då en detonation briserat på ena gaveln av byggnaden vid 02:30-tiden. Räddningstjänsten och ett flertal polispatruller skickades till platsen för att spärra av och kontrollera byggnaden. Pansarglaset spräcktes och tegelfasaden fick ett stort hål under fönstret. Splitter och delar från byggnaden flög ett tjugotal meter i samband med explosionen. Polisen arbetar förutsättningslöst med ärendet och samlar vittnesuppgifter. Det är ännu oklart om det finns någon direkt koppling med tidigare skjutningar i Malmö, men polisen uppfattar det hela som en vedergällning mot sina insatser den senaste tiden säger man på en presskonferens som hölls senare under onsdagsförmiddagen.

Se filmklipp från Skånska Dagbladets webbtv

Film: Dennis Meisner / Video4news

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-