TOMELILLA: Husägare svårt skadad när villan brann ner

Räddningstjänster från flera stationer larmades kl 10:11 till en våldsam villabrand i Torasteröd utanför Tomelilla. Enheter från Brösarp, Degeberga och Tomelilla med räddningsvärn från Kivik och Äsperöd deltog i insatsen och när man kom till platsen var boningshuset redan övertänt och bortom räddning. Rökdykare från Tomelilla tog ut flera gasoltuber ur det brinnande huset och man satsade med full kraft på att rädda intilliggande byggnader. En av byggnaderna var en lada fylld med halm som kyldes av ordentligt med vatten. 

Branden har uppstått då husägaren uppges ha försökt tina en ispropp i ett vattenledningsrör och i samband med detta har en eld uppstått som man inte lyckats släcka själv. Husägaren fick föras till sjukhuset i Kristianstad med vad som betecknas av polisen som svåra skador. Det totalförstörda boningshuset brann ner helt men brandkåren lyckades säkra nära byggnader och en bil. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-