YSTAD: En till sjukhus vid våldsam brand i verkstad

Vid 9-tiden på måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten från Ystad, Sjöbo och Skurup till en brand i en verkstadsbyggnad på Amalielunds gård i närheten av Bellinga slott. Gården som ligger mellan Ystad och Sjöbo på Snogeholmsvägen hade en stor maskinhall alldeles intill den brinnande verkstaden. Vid ankomsten var verkstaden redan övertänd och man riktade in sig på att rädda maskinhallen. Rökdykare tog sig in i den brinnande byggnaden för att säkra flera oljefat, bensindunkar och gasoltuber. Vid 11-tiden lät man verkstaden brinna ner då den inte gick att rädda, "Det är för miljöns skull med släckvattnet" sa insatsledare Claes Jeppson från SÖRF station Ystad. En person uppges ha fått rökskador i samband med branden och är förd till Ystads lasarett för kontroll. Det är oklart vad som startat eldsvådan i nuläget.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-