SJÖBO: Skolbuss påkörd av skåpbil - sju barn med ambulans

En skolbuss som stannat vid en hållplats på Ringvägen, riksväg 13/11 i höjd med Sandbäck, blev under onsdagsmorgonen påkörd i bakpartiet av en skåpbil. Kollisionen var så kraftig att bilens dörrar på högersidan slets av och fronten demolerades rejält. 14 elever och en chaufför fanns i bussen vid olyckan. Vägen stängdes av i drygt två timmars tid då räddningstjänst och sjukvårdspersonal lyfte ut sju barn från skolbussen med sk spineboard. Barnen fördes med ambulanser till Ystads lasarett för kontroll då de klagat på smärtor, men skall inte ha ådragit sig några allvarliga skador. Föraren till den påkörande skåpbilen uppges dock ha fått allvarliga skador, då kupén på fordonet splittrats.
Lastbilschauffören Jan Lindström som kom till olycksplatsen strax efter krocken berättar att han sett skrämmande många bilister göra alla möjliga saker under bilkörningen "Jag sitter ju här uppe och ser rakt in i bilarna vad folk håller på med. De håller på med datorn, telefonen och tom målar läpparna när de kör, det är inte klokt. De håller inte avståndet heller" säger han.
Det är oklart vad som orsakat olyckan som kommer att utredas av polis. Senare under dagen samlades polis och räddningstjänst med POSOM-grupp vid Sandbäckskolan där man höll krissamtal med föräldrar, elever och lärare.

 

Läs mer: Kvällsposten

Se filmklipp från Skånska Dagbladets webbtv
Film: Dennis Meisner / Video4news

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-