SJÖBO: Järnslägga och polisbatong gick bet på bilruta

En man väckte stor uppståndelse på Jysks och ICA Supermarkets parkering i Sjöbo då han försökte krossa en bilruta med en stor järnslägga. Det visade sig efter en stund att det inte var ett våldsåd utan att han desperat försökte rädda sin son, som satt inlåst i bilen med nycklarna. Släggan hade lånats av personalen på ICA. Rutan vägrade ge med sig och släggans slag studsade häftigt med några små rispor som enda resultat. Det lilla barnet som satt i en bilbarnstol på passagerarsidan fram grät förtvivlat och kunde inte förstå varför mamma och pappa inte kunde trösta honom. Någonstans därinne låg nycklarna och moderns försök att guida sonen till att hitta nycklarna gav föga resultat. Efter att ha försökt en stund ringde man polisen som snart kom till platsen. En patrull med tre poliser ankom och en av dem, en kvinnlig polis slog några kraftiga slag, men utan bättre resultat än ytterligare repor i glaset.
Räddningstjänsten tillkallades och en insatsbil från SÖRF Sjöbo rullade in på parkeringen. Efter att ha försäkrat sig om att bilägaren själv skulle stå för kostnader och städning, krossade insatsledaren enkelt rutan med ett specialverktyg.
Med ett glatt leende lyckades han sedan låsa upp bilen och barnet kunde komma ut i friska luften till sina föräldrar igen.
Händelsen inträffade vid 18:30-tiden på Planteringsgatan och barnet satt inlåst i ungefär 30-40 minuter.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-