HARLÖSA: Transport med 200 grisar välte över bäck

En djurtransport med drygt 200 grisar välte över ett dike med en bäck utanför Hjularöd slott på måndagsmorgonen. Ett dussintal grisar föll ur transporten vid olyckan och hamnade i en bäck där de plumsade runt.
En annan djurtransport skickades till platsen för att ta emot de olycksdrabbade djuren. Räddningstjänsten byggde ramper och staket för att kunna fösa ut djuren från den välta lastbilen till den nya transporten.
Brandmän gick in i den välta bilen för att få ut djuren och det var stundtals panikartat med uppskrämda djur och ramlande, snubblande brandmän inne i bilen. Det är oklart hur många djur som skadats eller om någon människa kommit till skada. Flera grannbönder ställde upp för att hjälpa till vid insatsen.

Med kättingar och rep fast i traktorer säkrade man lastbilen med släp att välta ner i det djupa diket.

Fler grisar uppges ha fått avlivas pga sina skador, det är i nuläget oklart om någon människa kommit till skada vid olyckan eller vid räddningsarbetet som var stundvis kaosartat.

 

Läs mer: Kvällsposten

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv