YSTAD: 73-åring anträffad död efter vindsbrand.

Räddningstjänsten larmades med polis och ambulans till en misstänkt lägenhetsbrand där det enligt uppringaren var rökutveckling från köksfläkten. När första styrkan anlände på patsen upptäckte man en fullt utvecklad brand på vindsvåningen. Man kallar förstärkning från Skurup, Tomelilla, Simrishamn och Gärsnäs, samt påbörjar evakuering utav två av fem trappuppgångar till fastigheten. De evakuerade förs till idrottshallen vid Österport.
Branden betecknas som släckt vid 00.30-tiden och vid 02-tiden finner man vid restvärdesbesiktning av lägenheterna en livlös person som konstateras avliden. Polisen spärrade i samband med släckningsarbetet av Fridhemsgatan och kommer att upprätta anmälan om mordbrand samt vållande till annans död. Det är i nuläget oklart hur branden uppstått och ingen finns ännu misstänkt för någon av rubriceringarna.

Läs mer: Ystads Allehanda
Läs mer: Aftonbladet 1, Aftonbladet 2
Läs mer: Köp Kvällsposten
Se film: Topnews

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

-